Empty Transferium voor containers op ECT Euromax terminal

Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT), United Waalhaven Terminals (UWT) en Smith Holland beginnen een Empty Transferium op de ECT Euromax terminal op de Maasvlakte. Het Empty Transferium is bedoeld om op de deepsea terminal zogenaamde empty depot services ten behoeve van zowel koelcontainers (reefercontainers) als ‘gewone’ containers aan te kunnen bieden.

De services die op het Empty Transferium worden aangeboden omvatten: transport van en naar het Transferium, inspectie en schoonmaken van de container, kleine reparaties zowel aan de container als aan de koelinstallatie van de reefercontainer en pre-trip inspection (PTI). Er worden, in tegenstelling tot een empty depot, geen opslagfaciliteiten aangeboden.

Het Empty Transferium richt zich op de deepsea rederijen en is een antwoord op de groeiende vraag naar dergelijke services. Belangrijk voordeel van het Empty Transferium is dat de services op de deepsea terminal aangeboden worden, waardoor de container weer zo snel mogelijk kan worden gebruikt.

De voorbereidingen voor het Empty Transferium, waarvan de opening gepland staat in het tweede kwartaal van 2018, zijn inmiddels gestart.

Leo Ruijs (CEO ECT): “De samenwerking tussen UWT, Smith Holland en ECT garandeert de inbreng van kennis en expertise. Alle drie de partijen brengen hun specifieke knowhow in. Deze omvat alle werkzaamheden die bij het Empty Transferium worden uitgevoerd. Voor ECT is het Empty Transferium een volgende stap in haar dienstverleningsportfolio.”