Terminals

Veelomvattend terminalnetwerk

ECT exploiteert in de haven van Rotterdam twee deep-sea terminals: De ECT Delta terminal en de ECT Euromax terminal. Beide zijn gevestigd op de Maasvlakte, direct aan de Noordzee. De terminals zijn het gehele jaar 24/7 open. In 2016 heeft ECT op de twee terminals gezamenlijk ruim 6,8 miljoen TEU overgeslagen.

Eigen inlandterminals

In het Europese achterland beschikt ECT bovendien over meerdere eigen inlandterminals: MCT Moerdijk, Hutchison Ports Venlo, Hutchison Ports Duisburg en Hutchison Ports Belgium. Hoogfrequente spoor- en binnenvaartdiensten verbinden deze inlandterminals duurzaam met ECT’s deep-sea terminals. Op die manier ontstaat voor de klant een optimale logistieke keten. Alle inlandterminals zijn vanzelfsprekend ook onderdeel van het grotere inlandnetwerk van European Gateway Services. 

Eén loket

Alle activiteiten die direct ondersteunend zijn aan de operatie op de deep-sea terminals worden binnen ECT centraal aangestuurd vanuit de afdeling ECT Services. Klanten zijn op die manier zeker van de meest efficiënte dienstverlening, bijvoorbeeld qua elektronische informatie-uitwisseling. ECT heeft één loket waar alle containergegevens via de elektronische snelweg binnenkomen, worden verwerkt en actief gemonitord. Bij eventuele afwijkingen is snel aanvullende actie mogelijk. Bedrijven kunnen in hun informatie-uitwisseling met ECT bovendien profiteren van een groot aantal E-Services die hun bedrijfsvoering verder vereenvoudigen.

Belangrijke onderdelen van ECT Services zijn de ook de afdeling Personeelsplanning en de Delta Uitzendgroep. Beide afdelingen dragen er toe bij dat de operationele medewerkers optimaal worden ingezet op de verschillende terminals. Daarnaast zorgt de ECT Academy voor het opleiden van het operationele personeel.

Op containerschepen meereizende bijzondere lading wordt op ieder van ECT’s deep-sea terminals deskundig afgehandeld door een apart team met speciaal getrainde medewerkers. Deze afdeling Special Services is eveneens onderdeel van ECT Services.