Hutchison Ports Duisburg

Kerncijfers
Hutchison Ports Duisburg

Totale oppervlakte 17 ha
Kadelengte 800 m
Spoorbaan 800 m

ECT is meerderheidsaandeelhouder in Hutchison Ports Duisburg.

Adres

Hutchison Ports Duisburg
Alte Ruhrorter Strasse 20 - 22
47119 Duisburg
Duitsland
 
T (49 203) 809-060
F (49 203) 809-06250
E

Hutchison Ports Duisburg

In het hart van het Roergebied - Duitsland’s belangrijkste industriële centrum - biedt Hutchison Ports Duisburg de snelste en meest efficiënte toegang tot Duitsland. Twaalf miljoen consumenten die wonen en werken in een cirkel van 100 kilometer rondom Hutchison Ports Duisburg zijn via de trimodale inlandterminal in Duisburg optimaal bereikbaar. Hutchison Ports Duisburg is één van de extended gates binnen ECT’s European Gateway Services netwerk. Dagelijks is de inlandterminal via de binnenvaart en het spoor verbonden met de deep-sea terminals van ECT in Rotterdam. Direct gelegen aan de Rijn beschikt Hutchison Ports Duisburg hiervoor over bijna één kilometer kade met vier gantrykranen en een eigen spoorbaan van 700 meter. Hutchison Ports Duisburg biedt via de naastgelegen railterminal van Duss bovendien doorverbindingen naar meer dan 70 bestemmingen door heel Europa.

Meer verbindingen

Naast de dagelijkse spoor- en binnenvaartverbindingen met Rotterdam is Hutchison Ports Duisburg ook meerdere malen per week verbonden met Antwerpen.

  • Per binnenvaart naar Antwerpen 3 x per week

Hutchison Ports Duisburg is bovendien een shortsea-terminal. Via de Rijn en de Noordzee zijn vanaf de terminal rechtstreekse lijndiensten op de havens van Tilbury en Goole in de UK.
 

Complete dienstverlening

Klanten profiteren bij Hutchison Ports Duisburg van een complete logistieke dienstverlening. Dit varieert van de tijdelijke opslag van volle containers, een volwaardig empty depot (inclusief schoonmaak, onderhoud en reparatie) tot het op het afroep voor- en natransporteren van containers tot aan de klant zijn voordeur. In de directe omgeving van de terminal hebben tal van gerenommeerde logistieke dienstverleners warehouses voor Europese distributie. In het kader van European Gateway Services is tussen de deep-sea terminals van ECT en Hutchison Ports Duisburg bovendien documentloos transport mogelijk evenals vervoer met een tijdgarantie.

Klik hier voor “Information der Öffentlichkeit nach §§ 8a und 11 der Störfallverordnung (12.BImSchV)“