Constante vernieuwer

 

Bedenker van de automatische terminal

ECT is de bedenker van de automatische containerterminal. Automatisch gestuurde voertuigen (AGV’s) vervoeren de containers daarbij tussen schip en stack (de opslagplaats voor containers), automatische stapelkranen (ASC’s) nemen hier het werk over. Alle deep-sea terminals van ECT op de Maasvlakte werken volgens dit efficiënte, automatische principe. Een principe dat zich al bewijst sinds het begin van de jaren negentig, maar dat ook steeds door ECT verder wordt geïnnoveerd en zodoende state-of-the-art blijft.

Synchromodaal vervoer

Vernieuwend is tevens het middels European Gateway Services synchromodaal organiseren van het achterlandvervoer. Dit maakt hoogfrequent, betrouwbaar, duurzaam en efficiënt transport mogelijk door heel Europa. Uit meerdere modaliteiten - spoor, binnenvaart, feeder, truck - wordt steeds de voor dat moment beste optie gekozen. Wanneer nodig (bijvoorbeeld vanwege vereiste snelheid of stremmingen) is het bovendien eenvoudig om van modaliteit te switchen. Bedrijven zijn zo altijd verzekerd van de beste vervoerscombinaties.

Sociale innovaties

ECT heeft vanaf zijn oprichting de haven ook in sociaal opzicht een nieuw gezicht gegeven. Door voor zijn medewerkers steeds een aantrekkelijke werkgever te zijn, kan voor de klant het maximale resultaat worden behaald.