Veelzijdig in containerdienstverlening

24/7 in bedrijf

Ondersteund door geavanceerde informatiesystemen staan de medewerkers van Hutchison Ports ECT Rotterdam 24/7 klaar voor het snel, efficiënt en veilig afhandelen van bezoekende schepen. ECT Rotterdam exploiteert hiervoor inde haven van Rotterdam twee deep-sea terminals: de ECT Delta terminal en de ECT Euromax terminal op de Maasvlakte direct aan de Noordzee.

Voor elk marktsegment

ECT Rotterdam beschikt over de mensen, de faciliteiten en de middelen. Van het zonder tijbeperkingen lossen en laden van Ultra Large Container Ships (+18.000 TEU) op de Maasvlakte tot de afhandeling van kleinere schepen in het stadsgebied, van een volledige dienstverlening rondom reefercontainers tot de complete zorg voor speciale lading en veel meer.

Draaischijf voor Europees vervoer

Ook het aansluitende vervoer in Europa wordt door ECT Rotterdam op maat georganiseerd. Containers zijn direct na lossing van het deep-sea schip beschikbaar voor verder vervoer. ECT Rotterdam is de Europese feederhub voor de UK, Spanje/Portugal, Scandinavië en de Baltische regio. De terminals zijn wekelijks bovendien het begin- en eindpunt voor honderden rail- en binnenvaartshuttles en trucks met bestemmingen over het gehele continent. De snelste en efficiëntste route loopt in alle gevallen via Rotterdam.

European Gateway Services

Via European Gateway Services biedt ECT Rotterdam klanten een zich steeds verder uitbreidend netwerk van inlandterminals die fungeren als extended gates® van de deep-sea terminals. Over het spoor en per binnenvaart zijn deze extended gates in hoge frequentie verbonden met Rotterdam. Containers kunnen op die manier direct na lossing verder worden vervoerd, desgewenst ook documentloos. Pas bij de inlandterminal hoeft een bedrijf zijn douaneformaliteiten af te handelen.