Volledig beveiligd

Strenge bewaking

Alle ECT-locaties worden 24/7 streng bewaakt, zowel ter bescherming tegen ladingdiefstal als tegen andere criminaliteit. De terminals zijn geheel omheind met hekken, voorzien van camera’s en regelmatig vindt surveillance plaats. Toegang tot de terminals is alleen mogelijk met een speciale pas, bezoekers moeten zich altijd legitimeren. Voor het betreden van kantoren en andere gebouwen op de terminals is aparte autorisatie nodig.

Internationale richtlijnen

ECT voldoet volledig aan de wereldwijde ISPS-code (International Ship and Port Facility Security Code) van de International Maritime Organisation ter bescherming van havens en schepen tegen terrorisme. Ook is ECT deelnemer aan het C-TPAT programma (Customs-Trade Partnership Against Terrorism) van de Verenigde Staten, wat een vergelijkbaar doel heeft.

Van de Douane heeft ECT de status Authorised Economic Operator (AEO) verkregen. Als AEO-gecertificeerde onderneming voldoet ECT aan strenge eisen. Dat geldt zowel de beveiliging van terreinen en gebouwen, de solvabiliteit van de onderneming als het werken volgens strikte procedures en voorschriften. Het verkrijgen van de AEO-status vereist een uitgebreide procedure volgens Europese richtlijnen.