Winnaar van de Lean and Green Star

Duurzaam ondernemen

ECT was in 2010 winnaar van de Lean and Green Award en kreeg in 2013 de Lean and Green Star. Lean and Green is een landelijk initiatief voor het stimuleren van duurzaam ondernemen in de logistieke sector. Award-winnaars zeggen toe om in een periode van vijf jaar hun CO2-uitstoot aantoonbaar met minimaal twintig procent te reduceren. ECT heeft hiertoe een masterplan ontwikkeld voor alle aspecten van zijn bedrijfsvoering: van de overslag van containers tot en met achterlandvervoer. Hiermee draagt ECT bij aan het verder verlagen van zijn eigen carbon footprint en die van klanten.
De Star heeft ECT gekregen omdat zij dat programma inmiddels heeft gerealiseerd.  

Structureel beleid

ECT geeft met deelname aan Lean and Green een duidelijk signaal, maar heeft op zich duurzaam ondernemen al veel langer hoog in het vaandel. De Euromax Terminal Rotterdam op de Maasvlakte bijvoorbeeld is één van de meest duurzame containerterminals ter wereld. Het werk hier gebeurt volgens de nieuwste milieuvriendelijke methoden en technieken.

Collectief bedrijfsvervoer

ECT is bovendien de op één na grootste aanbieder van collectief bedrijfsvervoer in Nederland. Meer dan 1000 medewerkers en 200 externen maken voor hun woon-werkverkeer gebruik van het 24/7 door ECT georganiseerde busvervoer dat de gehele regio verbindt met de Maasvlakte. Jaarlijks bespaart dit ruim acht miljoen autokilometers. Dat zorgt voor circa 950 ton minder CO2-uitstoot.