U bent hier

ECT breidt fixed windows pilot voor de binnenvaart uit

ECT breidt fixed windows pilot voor de binnenvaart uit

Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) breidt de pilot fixed windows voor binnenvaartschepen met grote call-sizes uit. De in januari van dit jaar gestarte pilot is succesvol en ECT wil nu een volgende stap zetten. Die volgende stap bestaat uit het uitbreiden van het aantal deelnemers aan de pilot en het verder testen van aangescherpte en nieuwe spelregels.

De fixed windows zijn bedoeld voor binnenvaartoperators die, zelfstandig of gezamenlijk, in staat zijn om met een grote hoeveelheid te lossen en te laden containers direct één van ECT-terminals aan te lopen. In deze tweede fase wil ECT het aantal deelnemers, momenteel zes, alsmede de spelregels voor een fixed window verder uitbreiden. Het gaat hierbij met name om de vraag hoe goed partijen in staat zijn om gedurende een langere tijd te voldoen aan de vooraf gemaakte afspraken en hoe met afwijkingen wordt omgegaan.

Tijdens deze tweede fase van de pilot zal ook getoetst worden of een meer commerciële relatie bijdraagt aan het verbeteren van het containervervoer via de binnenvaart. Uiteindelijk wil ECT deze fixed windows pilot omzetten in een premium service, waarbij fixed windows worden afgegeven tegen een vaste vergoeding.

Wilt u meer weten?

NEEM VOOR ALGEMENE VRAGEN CONTACT MET ONS OP

+31 (0)181 – 278278 of info@ect.nl

Hebt u operationele vragen? Contact / FAQ.