U bent hier

Nieuwe ECT app beschikbaar op 30 november aanstaande

Nieuwe ECT app beschikbaar op 30 november aanstaande

De datum is bekend! Per 30 november 2021 is de nieuwe ECT app te downloaden in de App Store en Google Play store. Deze vervangt de bestaande app.

Functionaliteiten
De ECT app biedt bestaande, ook nieuwe functionaliteiten. Nieuws- en serviceberichten keren terug en zijn voor iedereen beschikbaar. Het instellen van pushnotificaties is ook nog steeds mogelijk.

De Drukte Indicator keert ook terug, maar de drukte per blokkengroep is alleen toegankelijk na inloggen met een MyTerminal account. Dit geldt ook voor de functionaliteit Object Status. Het opvragen van een Container Status is nieuw in de app en kan ook alleen worden gebruikt met een MyTerminal account.

Gecontroleerd data delen met MyTerminal
MyTerminal is het bestaande web platform van ECT, speciaal ontwikkeld voor rederijen, vervoerders, logistieke dienstverleners en verladers . Met de integratie van dit platform in de app, wordt een nieuwe stap gemaakt in het aanbieden van digitale diensten. Het voordeel is dat de informatie die wordt verstrekt, overal en altijd hetzelfde is.

De nieuwe app voldoet aan alle veiligheidseisen voor gecontroleerd data delen. Bedrijven die toegang willen tot MyTerminal worden door ECT gevalideerd en geautoriseerd. Dit wordt volgend jaar naar verwachting uitgebreid met extra security maatregelen zoals two-factor authentication (2FA).

Aanvragen van een MyTerminal account
Om in de nieuwe app toegang te krijgen tot Object- en Container Status en de Drukte Indicator is een MyTerminal account verplicht. Indien u nog niet beschikt over een MyTerminal account, dan kunt u deze nu alvast eenvoudig aanvragen via de website https://myterminal.ect.nl/ of door na 30 november de registratiestappen in de app te volgen.

Voor meer informatie over het aanvragen van een MyTerminal account, kijk op  “Alle informatie over downloaden en inloggen”.

De huidige app blijft nog even beschikbaar, maar zal vanaf 1 januari 2022 ophouden te bestaan. De functionaliteit voor pushnotificaties komt in de huidige app wel al vanaf 30 november te vervallen.

Wilt u meer weten?

NEEM VOOR ALGEMENE VRAGEN CONTACT MET ONS OP

+31 (0)181 – 278278 of info@ect.nl

Hebt u operationele vragen? Contact / FAQ.