U bent hier

Rotterdam Corridor: Betrouwbare en snelle afwikkeling met Fixed windows

Rotterdam Corridor: Betrouwbare en snelle afwikkeling met Fixed windows

Al ruim twee jaar verbinden Danser Group en European Gateway Services (EGS) de ECT Euromax en ECT Delta terminal van Hutchison Ports ECT Rotterdam op de Maasvlakte met o.a. terminals en empty depots in de Waalhaven en het Botlek gebied, waaronder die van de Waalhaven groep en de Kramer Group. Deze Rotterdam Corridor biedt een vaste en zeer betrouwbare (99%) dienstregeling op basis van fixed windows bij de ECT terminals. Verder biedt de Rotterdam Corridor ook vaste verbindingen naar RWG en APMT op de Maasvlakte. De Rotterdam Corridor biedt op dit moment 3 afvaarten per week, maar de ambitie is om te groeien naar een verdubbeling van de frequentie naar 6 afvaarten per week. Hiermee stijgt de capaciteit naar 240.000 TEU op jaarbasis. De Rotterdam Corridor haalt jaarlijks 60.000 trucks van de weg. Hiermee wordt jaarlijks 3 ton CO2 minder uitgestoten.

De Rotterdam Corridor laat zien dat het op relatief korte afstand (40 km) mogelijk is om succesvol vervoer van goederen via de binnenvaart te realiseren. De verbinding is zeer geschikt voor partijen die een betrouwbare en snelle afwikkeling willen op de Maasvlakte terminals.

Michel Bot van Danser Group geeft aan dat door het bundelen van containers, het mogelijk is om met grote volumes te varen tussen de Maasvlakte terminals en de terminals in de Waalhaven en het Botlekgebied. Paul Zoeter van European Gateway Services, het transportproduct van ECT, geeft aan dat juist deze grote volumes nodig zijn om fixed windows bij de deepsea terminals af te spreken. Hierdoor wordt de supply chain betrouwbaarder en treden er minder verstoringen op in het totale proces. Michel de Jonge van Almatis: “Het grote voordeel is spreiding op de dag, duidelijkheid wanneer wat afgeleverd gaat worden en het ontbreken van wachttijden.” Hij raadt zoveel mogelijk verladers aan om te kiezen voor water in plaats van voor de weg. “Sluit je aan bij de efficiënte ‘rondjes’ in de Rotterdamse haven”, roept Willem Beskers van de Waalhaven Group op.

Deze film is een mooie weergaven van de Rotterdam Corridor.

Wilt u meer weten?

NEEM VOOR ALGEMENE VRAGEN CONTACT MET ONS OP

+31 (0)181 – 278278 of info@ect.nl

Hebt u operationele vragen? Contact / FAQ.