U bent hier

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

ECT staat midden in de samenleving en is zich bewust van haar sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheden. Intern en extern.

Gedragscode

Niet alleen onze omgeving maar ook wijzelf stellen hoge eisen aan de manier waarop wij werken. Om kwaliteit te kunnen leveren en zorgvuldig te werk te gaan, zijn veiligheid en integriteit onze hoogste prioriteit. Veiligheid - zowel fysiek als sociaal - staat bij ECT voorop. Altijd. Wij handelen naar de geldende Gedragscode.

Duurzaam ondernemen

Een van de belangrijkste agendapunten van het beleid is het verkleinen van de carbon footprint. Niet alleen die van onszelf, maar ook die van onze klanten en medewerkers.
Om hier significante resultaten in te behalenzijn maatregelen getroffen in de gehele bedrijfsvoering; van de overslag van containers tot het achterlandvervoer. ECT heeft hier de afgelopen jaren een masterplan voor ontwikkeld met als resultaat een daling van meer dan 20% CO2 uitstoot. De ECT Euromax is een van de meest duurzame terminals ter wereld.  Het doel is om in 2035 op zowel de ECT Delta als de ECT Euromax terminal emissievrij te opereren.
Voor de initiatieven tot nu toe hebben wij meerdere “Lean & Green” awards gewonnen.  Lean and Green is een landelijk initiatief voor het stimuleren van duurzaam ondernemen in de logistieke sector.

Meer over de duurzaamheidsambitie en -activiteiten van ECT leest u in dit rapport. 

Collectief bedrijfsvervoer

ECT is de op één na grootste aanbieder van collectief bedrijfsvervoer in Nederland. Meer dan 900 medewerkers maken voor hun woon-werkverkeer gebruik van het 24/7 door ECT georganiseerde busvervoer dat de gehele regio verbindt met de Maasvlakte. Jaarlijks bespaart dit ruim dertien miljoen autokilometers. Dat zorgt voor circa 1.800 ton minder CO2-uitstoot.

Sponsoring en donaties

Een aantal organisaties waaraan ECT zich heeft verbonden door middel van sponsoring en/of donaties zijn: Het Zuid-Hollands Landschap, Roparun (specifiek het team van de ECT Runners), het Sophia Kinderziekenhuis en het Maritiem Museum.
Naast deze initiatieven draagt ECT bij aan het DeltaPort Donatiefonds. Het DeltaPort Donatiefonds is ondergebracht in een stichting van Deltalinqs en het Havenbedrijf Rotterdam. Met het fonds onderstreept het haven- en industriële bedrijfsleven haar maatschappelijke betrokkenheid in de regio.


Roparun - Team ECT Runners

Wilt u meer weten?

NEEM VOOR ALGEMENE VRAGEN CONTACT MET ONS OP

+31 (0)181 – 278278 of info@ect.nl

Hebt u operationele vragen? Contact / FAQ.