U bent hier

Veilig en beveiligd

Veilig en beveiligd

Veilig werken

Veilig werken is voor ECT prioriteit nr. 1. Iedereen moet elke dag weer veilig en gezond naar huis. Op alle ECT-locaties gelden strenge veiligheidsregels, zowel voor de ECT-medewerkers zelf, inhuurkrachten, leveranciers als bezoekers. Speciale programma’s maken de medewerkers blijvend bewust van de veiligheidsrisico's. Waar dit niet volstaat, is handhaving vanzelfsprekend.
Bezoekers dienen voorafgaand aan hun bezoek aan een van de ECT-terminals een veiligheidstoets af te leggen. Deze toets is te maken via ect.toegangsbeheer.com.

Alle activiteiten op de ECT-terminals gebeuren volgens duidelijke, vastomlijnde procedures. Regelmatig vindt controle plaats van het vele materieel. Het is de overtuiging van ECT dat juist door een veilige operatie, service en performance blijvend kunnen worden verbeterd.

Beveiliging

Alle ECT-locaties zijn volgens de modernste richtlijnen beveiligd ’ en  surveillance/beveiligingspersoneel controleert 24/7 de bewegingen op en rond de terminal. Toegang tot de terminals is alleen mogelijk met een toegangspas. Bezoekers moeten zich altijd legitimeren. Voor het betreden van kantoren en andere gebouwen op de terminals is aparte autorisatie nodig.

ISPS en AEO

ECT voldoet volledig aan de wereldwijde ISPS-code (International Ship and Port Facility Security Code) van de International Maritime Organisation (IMO) ter bescherming van havens en schepen tegen terrorisme. Ook is ECT deelnemer aan het C-TPAT programma (Customs-Trade Partnership Against Terrorism) van de Verenigde Staten, wat een vergelijkbaar doel heeft.

Van de Douane heeft ECT de status Authorised Economic Operator (AEO) verkregen. Als AEO gekwalificeerde onderneming voldoet ECT aan strenge eisen. Dat geldt zowel de beveiliging van terreinen en gebouwen, de solvabiliteit van de onderneming als het werken volgens strikte procedures en voorschriften. Het verkrijgen van de AEO-status vereist een uitgebreide procedure volgens Europese richtlijnen.

Wilt u meer weten?

NEEM VOOR ALGEMENE VRAGEN CONTACT MET ONS OP

+31 (0)181 – 278278 of info@ect.nl

Hebt u operationele vragen? Contact / FAQ.