U bent hier

MCT Moerdijk

Adres

Middenweg 35
Havennummer 265
4782 PM Moerdijk

T +31(0)168 334270
E info@europeangatewayservices.com

Openingstijden

Operatie
Maandag - Vrijdag: 06:00 - 21:00 uur
Zaterdag: 07:00 - 12:00 uur
Zondag: Gesloten
 

Key figures

 

Totale oppervlakte19,3 ha
Kadelengte672 m
Waterdiepte 8,5 m

MCT Moerdijk

Moerdijk Container Terminals (MCT) is strategisch gelegen tussen Rotterdam en Antwerpen. Met beide havens is de inlandterminal dagelijks verbonden via de binnenvaart. MCT beschikt hiervoor over een binnenvaartkade van 675 meter waar twee mobiele kranen het werk doen. De vaartijd vanaf MCT naar Rotterdam is vier uur, naar Antwerpen zes uur.

Voor ECT is MCT binnen het European Gateway Services netwerk de extended gate voor Zuidwest-Nederland, het noorden van België en verder. Dagelijks verbindt een binnenvaartshuttle de ECT Delta terminal en de ECT Euromax terminal op de Maasvlakte met Moerdijk. Van hier uit is eenvoudig verdere distributie mogelijk. MCT ligt op een kruispunt van snelwegen, midden in een omvangrijke, snel groeiende regio voor industriële productie en Europese distributie. Vrachtwagenchauffeurs zijn dankzij een automatische poort en het gebruik van de Cargo Card bij MCT altijd snel in en uit. MCT heeft bovendien een eigen railterminal met drie sporen. Deze zijn rechtstreeks aangesloten op het nationale en Europese spoorwegnet.

Belangrijk empty depot

Voor meerdere deep-sea rederijen is MCT een belangrijk empty depot met alle faciliteiten voor schoonmaak, onderhoud en reparatie. Midden tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam en strategisch gelegen ten opzichte van het Europese achterland is Moerdijk een ideale locatie voor de repositionering van lege containers.

Meer dienstverlening

Bij MCT is vanzelfsprekend ook korte en lange termijn opslag van volle containers mogelijk. De inlandterminal biedt verder alle faciliteiten voor het milieuvriendelijk (ont)gassen van containers. Desgewenst handelt het voor klanten tevens alle douaneformaliteiten af. In het kader van European Gateway Services is tussen de deep-sea terminals van ECT en MCT bovendien documentloos transport mogelijk evenals vervoer met een tijdgarantie.