U bent hier

Barge services

Barge services

Een uitgebreid netwerk van binnenvaartverbindingen

De ligging van Rotterdam aan de monding van de rivieren Rijn en Maas biedt bedrijven unieke mogelijkheden voor efficiënt, betrouwbaar en duurzaam vervoer van containers over water. Binnenvaartschepen verbinden ECT’s deepsea-terminals dagelijks met tal van bestemmingen in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Zwitserland. Via European Gateway Services (EGS) onderhoudt ECT samen met partners ook steeds meer eigen binnenvaartdiensten van en naar een groeiend aantal inland terminals.

Een recent geintroduceerde service is de 'Intercity Barge'. Deze barge service verbindt de terminals van ECT op de Maasvlakte met de terminals en depots in het Waal-/Eemhavengebied, het Botlekgebied, de Merwedehaven, Ridderkerk en Alblasserdam. De Intercity Barge bundelt containers op deze terminals en depots, om zo met grotere call sizes van en naar de Maasvlakte te varen. De Intercity Barge maakt gebruik van fixed windows op de ECT terminal en kan daarom duurzaam en efficiënt, maar vooral betrouwbaar transport bieden.

Wekelijks bezoeken meer dan 400 binnenvaartschepen de ECT Delta en de ECT Euromax terminal. Lossen en laden gebeurt zoveel mogelijk in het direct verlengde van de deepsea-schepen aan de deepsea-kades. Daarnaast biedt ECT de binnenvaart dedicated overslagfaciliteiten in de Hartelhaven en op de Delta Barge Feeder terminal op de kop van het Delta-schiereiland. Samen met de binnenvaartsector werkt ECT voortdurend aan nieuwe manieren voor het versnellen van de afhandeling.

Zie voor meer informatie over de binnenvaartafhandeling bij ECT de 'procedures binnenvaartafhandeling'.

Barge verbindingen

Bargeverbindingen vanaf ECT Rotterdam

Wilt u meer weten?

NEEM CONTACT OP MET ONZE AFDELING COMMERCIE

+31 (0)181 – 278332 of customer_info@ect.nl

Hebt u operationele vragen? Contact / FAQ.