U bent hier

Terminal services

Terminal services

Breed aanbod aan extra dienstverlening

Naast lossen en laden biedt ECT op de deepsea-terminals een breed pallet aan aanvullende dienstverlening:

Delta Reefer Care
Maasvlakte Transport
Bijzondere lading
Gevaarlijke stoffen
ShoreTension
 

Delta Reefer Care

Delta Reefer Care (DRC) verzorgt het aansluiten en loskoppelen van alle reefercontainers op de deepsea-terminals van ECT. Ook onderhoud, (nood)reparaties en andere terminalgebonden activiteiten zijn onderdeel van de 24/7 dienstverlening. DRC monitort de status van de reefers en de hierin vervoerde producten voortdurend. Op elk gewenst moment zijn rapportages mogelijk en bij afwijkingen wordt in overleg met de klant direct actie ondernomen. Delta Reefer Care is een joint venture van ECT en reefer-onderhoudsspecialist Smith Holland.
Meer informatie leest u op de website van Delta Reefer Care.

Maasvlakte Transport

Maasvlakte Transport is gespecialiseerd in het wegvervoer van containers in de wijde omgeving van de Maasvlakte. 24/7 verzorgt Maasvlakte Transport:

  • een gestroomlijnde logistiek van containers tussen de verschillende deepsea-terminals en de faciliteiten van de Douane op de Maasvlakte;
  • het vervoer van reefercontainers naar keurpunten in koel- en vrieshuizen, zowel in Rotterdam als daarbuiten;
  • het just-in-time beleveren van distributiecentra in de Rotterdamse haven, ook buiten hun reguliere openingstijden.

Meer informatie leest u op de website van Maasvlakte Transport.

Bijzondere lading

Het deskundig lossen en laden van door containerschepen vervoerde, niet-gecontaineriseerde lading is een vak apart. ECT’s afdeling Bijzondere Lading heeft alle kennis en ervaring voor een veilige en efficiënte afhandeling. Ongeacht of dergelijke ‘special cargo’ nu lang, breed en/of zwaar is. Elke opdracht wordt nauwkeurig voorbereid en vervolgens naadloos ingepast in de reguliere kadeoperatie. Hierdoor vertrekt het schip altijd op tijd. Wanneer nodig bieden drijvende kranen extra ondersteuning.
Bekijk de brochure.

Gevaarlijke stoffen

Een juiste behandeling van containers met gevaarlijke stoffen vereist gespecialiseerde kennis. ECT heeft deze kennis voor klanten gebundeld in een aparte afdeling Beambten Gevaarlijke Stoffen. De medewerkers kennen alle voorschriften, weten hoe om te gaan met gevaarlijke stoffen en zijn getraind in het voorkomen c.q. tegengaan van incidenten.

ShoreTension

De deepsea-terminals van ECT hebben op de kades meerdere ShoreTensions beschikbaar voor het extra stevig vastleggen van schepen. Tijdens zware weersomstandigheden of passerende scheepvaart zal een deepsea-schip hierdoor nauwelijks heen en weer bewegen. De ShoreTension houdt de trossen continu strak. Golfslag, windstoten, etc. worden opgevangen, waardoor het schip gecontroleerd ’meeveert’. De ShoreTension voorkomt zo dat door grote vrijkomende krachten, trossen onverhoopt kunnen knappen.Gebruik van ShoreTensions vereenvoudigt bovendien het lossen en laden. Doordat een deepsea-schip veel stiller ligt, kunnen ECT’s kadekranen ongestoord doorwerken. Inzet van ShoreTensions gebeurt altijd in overleg met de klanten.

Meer details over de werking leest u op de website van ShoreTension of in de brochure.

Wilt u meer weten?

NEEM CONTACT OP MET ONZE AFDELING COMMERCIE

+31 (0)181 – 278332 of customer_info@ect.nl

Hebt u operationele vragen? Contact / FAQ.