U bent hier

Terminal services

Terminal services

Breed aanbod aan extra dienstverlening

Naast lossen en laden biedt ECT op de deepsea-terminals een breed pallet aan aanvullende dienstverlening:

Special Services
Gevaarlijke stoffen
Delta Reefer Care
Maasvlakte Transport
Empty Transferium
ShoreTension

 

Special Services

Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) biedt op haar twee containerterminals maatwerk voor elk object en in iedere situatie. Of het nu gaat om het laden, lossen en opslaan van bijzondere lading, of bijvoorbeeld het labelen van uw container, ECT geeft deskundig advies en biedt een veilige uitvoering tegen aantrekkelijke tarieven.

Onze afdeling Special Services biedt u de volgende diensten:

  • Breakbulk handling
  • Strippen en stuffen
  • Ompakken en herpakken
  • Labelen
  • Overige aanvullende diensten

In de brochure kunt u lezen wat deze diensten precies inhouden en kiezen welke dienst van toepassing is op uw lading. Via MyTerminal kunt u een offerte aanvragen en/of direct uw opdracht insturen.

Gevaarlijke stoffen

Een juiste behandeling van containers met gevaarlijke stoffen vereist gespecialiseerde kennis. ECT heeft deze kennis voor klanten gebundeld in een aparte afdeling Beambten Gevaarlijke Stoffen. De medewerkers kennen alle voorschriften, weten hoe om te gaan met gevaarlijke stoffen en zijn getraind in het voorkomen c.q. tegengaan van incidenten.

Delta Reefer Care

Delta Reefer Care (DRC) verzorgt het aansluiten en loskoppelen van alle reefercontainers op de deepsea-terminals van ECT. Ook onderhoud, (nood)reparaties en andere terminalgebonden activiteiten zijn onderdeel van de 24/7 dienstverlening. DRC monitort de status van de reefers en de hierin vervoerde producten voortdurend. Op elk gewenst moment zijn rapportages mogelijk en bij afwijkingen wordt in overleg met de klant direct actie ondernomen. Delta Reefer Care is een joint venture van ECT en reefer-onderhoudsspecialist Smith Holland.
Meer informatie leest u op de website van Delta Reefer Care.

Maasvlakte Transport

Maasvlakte Transport is gespecialiseerd in het wegvervoer van containers in de wijde omgeving van de Maasvlakte. 24/7 verzorgt Maasvlakte Transport:

  • een gestroomlijnde logistiek van containers tussen de verschillende deepsea-terminals en de faciliteiten van de Douane op de Maasvlakte;
  • het vervoer van reefercontainers naar keurpunten in koel- en vrieshuizen, zowel in Rotterdam als daarbuiten;
  • het just-in-time beleveren van distributiecentra in de Rotterdamse haven, ook buiten hun reguliere openingstijden.

Meer informatie leest u op de website van Maasvlakte Transport.

Empty Transferium

Empty depot services (inspectie, schoonmaken en reparatie) in het directe verlengde van de deepsea-terminal. Het Empty Transferium bevindt zich op de ECT Euromax terminal

ShoreTension

De deepsea-terminals van ECT hebben op de kades meerdere ShoreTensions beschikbaar voor het extra stevig vastleggen van schepen. Tijdens zware weersomstandigheden of passerende scheepvaart zal een deepsea-schip hierdoor nauwelijks heen en weer bewegen. De ShoreTension houdt de trossen continu strak. Golfslag, windstoten, etc. worden opgevangen, waardoor het schip gecontroleerd ’meeveert’. De ShoreTension voorkomt zo dat door grote vrijkomende krachten, trossen onverhoopt kunnen knappen.Gebruik van ShoreTensions vereenvoudigt bovendien het lossen en laden. Doordat een deepsea-schip veel stiller ligt, kunnen ECT’s kadekranen ongestoord doorwerken. Inzet van ShoreTensions gebeurt altijd in overleg met de klanten.

Meer details over de werking leest u op de website van ShoreTension of in de brochure.

Wilt u meer weten?

NEEM CONTACT OP MET ONZE AFDELING COMMERCIE

+31 (0)181 – 278332 of customer_info@ect.nl

Hebt u operationele vragen? Contact / FAQ.